28 januari 2016

Aanrader of niet? Hostel Hoppen in première op S1.tv

Diana onthult verborgen parels van Europese steden en deelt dit met haar 223.000 volgers

Wat zijn de nieuwste, leukste plekken die locals liever geheim houden voor buitenstaanders? De restaurantjes, hostels en musea die eigenlijk gezien moeten worden, de zogenaamde hotspots? Diana van D is for Dazzle (223.000 YouTube-volgers) weet het en deelt het in Hostel Hoppen op S1.tv. De eerste aflevering van haar webserie staat vanaf dinsdag 2 februari om 16.00 uur op www.s1.tv. Diana slaapt zes weken lang in verschillende Europese steden: van Milaan tot Berlijn en Praag. Geen enkele hoofdstad wordt overgeslagen in de nieuwste S1-originalserie. Aan het eind van elke aflevering volgt een snoeihard oordeel van Diana: is het hostel een aanrader of juist niet?

In de eerste aflevering van Hostel Hoppen is Diana in Berlijn, waar ze verschillende hotspots bezoekt. Ze dropt haar spullen bij het Generator Berlin Mitte hostel en vertrekt richting de eerste plek. Ze gaat naar de Spielwiese, een perfecte plek voor hipsters: een gamehal, café en winkel in één. Vervolgens gaat ze langs Volkspark Humboldthain, waar ze een nog gedeeltelijk intacte bunker uit de Tweede Wereldoorlog bezoekt. Onderweg naar de laatste locatie, begint het opeens keihard te sneeuwen. Gelukkig kan Diana schuilen in het prachtige Hamburger Bahnhof, een oud trein station dat helemaal omgebouwd is tot museum.

S1 en verwachte webseries
S1.tv bouwt komend jaar verder aan de toekomst. Het online platform, wat tot stand komt door een samenwerking van SBS met Social1nfluencers en 19 november van start ging op www.s1.tv, lanceert dit jaar nog 36 nieuwe webseries. Deze S1-originals worden ontwikkeld samen met de grootste videomakers van Nederland. De huidige S1-stal, die samen al goed is voor miljoenen volgers met creators als onder andere Lieve Bertha, Fijne Vrienden en Jiami, wordt uitgebreid met beauty vlogger Manon Tilstra (100.000 online volgers) en reallife vlogger Sophie Milzink (160.000 online volgers). Een van de eerste nieuwe S1-originals die online gaat op 24 februari is die van Sophie. In haar zesdelige serie, genaamd Van Schrijven naar Swipen, draait het om liefde in het digitale tijdperk. Wat is de invloed van Tinder en Facebook op het vinden van echte liefde? Welke invloed heeft het internet op een lange afstandsrelatie? En hoe is het voor een BN’er om op zoek te gaan naar een partner in dit digitale tijdperk? Dat zijn vragen die Sophie, zelf psychologie studente, mateloos fascineren.

Hostel Hoppen Hostel Hoppen vanaf 2 februari elke dinsdag om 16.00 uur op www.s1.tv