6 september 2017

Kijker beleeft de wedstrijdspanning mee in De Kleedkamer van Veronica

Head of Communications & PR Talpa TV Jaap Paulsen UEFA Champions League

Euforie, teleurstelling, drama, humor en anekdotes; vanaf dinsdag 12 september krijgt de kijker alles mee uit de kleedkamers van de meest uiteenlopende sportteams in Nederland. In het nieuwe Veronica-programma De Kleedkamer wordt namelijk per aflevering van drie teams alle gesprekken in beeld gebracht die voor en na de wedstrijd en tijdens de rust plaatsvinden.

Van voetbal tot hockey en van American football tot handbal, korfbal en lacrosse, en van professionals tot vriendenteams; teams komen in alle soorten en op alle niveau’s voorbij. Dames en heren, homo’s en hetero’s, jong en oud; een dwarsdoorsnede van sportend Nederland geeft een inkijkje in hoe zij hun wedstrijden beleven vanuit hun kleedkamer.

De camera’s draaien al als de teamgenoten binnenkomen. Tijdens het omkleden worden alle gesprekken gefilmd tot en met de peptalk van de coach. Het eerstvolgende moment is als iedereen tijdens de rust weer terugkeert in de kleedkamer. Zitten we lekker in de wedstrijd, gaat alles zoals men had gehoopt of moet een donderspeech alle spelers weer bij de les krijgen? Na het laatste fluitsignaal begint het nabespreken. Soms is dat een ontlading van emoties, soms wordt alleen de aantrekkingskracht vanuit de kantine gevoeld.

De Kleedkamer wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is op dinsdag en woensdag aansluitend te zien op de UEFA Champions League-nabeschouwingen op 12, 13, 26 en 27 september en 17, 18 en 31 oktober en 1 november.

Uitzending: Veronica, dinsdag 12 september 23.30 – 00.00 uur.