8 december 2015

S1Original-webserie: Fijne Vrienden Roadtrip Vietnam maakt debuut op tv bij Veronica

Non-lineair gaat naadloos over in lineair

Bij Veronica gaat de eerst S1original-webserie in première op televisie. In Fijne Vrienden Roadtrip Vietnam, vanaf aanstaande vrijdag om 23.00 uur te zien, maken Raaf, Thijs, Veras en George tien weken lang de meest bizarre dingen mee in dit verre oosterse land. De eerste aflevering begint al goed met spacecake en klotsende oksels door vliegtuigmaatschappij Malaysian airlines. Als de vier mannen na 20 uur vliegen eindelijk de Vietnamese hoofdstad Hanoi weten bereiken, doet hun bus niet wat die zou moeten doen namelijk: rijden! Als dat dan toch gebeurt, en de vrienden bij hun hotel arriveren, kunnen de fijne vrienden het niet laten om dat te doen, waar ze bekend om staan: pranks uithalen. Zou de hotelmedewerker het weten te waarderen? Het is maar de vraag, aangezien na een avondje uit, het hotel gesloten blijkt te zijn.

Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica: “Fijne Vrienden Roadtrip Vietnam sluit perfect aan op de Thank God It’s Friday-avond die onlangs van start is gegaan op Veronica. Die avond staat volledig in het teken van comedy met programma’s als The Muppets en The Big Bang Theory. Door de komische S1-webserie hier aan toe te voegen, sluit het perfect aan bij het gevoel van die avond en kan de kijker op natuurlijke wijze kennis maken met deze webserie en S1.tv.”

Fijne Vrienden Roadtrip Vietnam maakt deel uit van de S1original-series die speciaal voor www.s1.tv gemaakt zijn. Op de jongste ‘zender’ van Nederland die onlangs gelanceerd werd op de SBS jaarpresentatie zijn de meest getalenteerde online videomakers van Nederland te vinden. Samen met hen worden webseries ontwikkeld die als eerste op S1.tv te zien zijn. De series zijn breed uiteenlopend. Van een uniek in-home programma van de bekende beauty en fashion vlogger Jiami Jongejan van ‘Jiami’ (130.000 volgers op YouTube) tot de serie Nu het nog kan waarin populaire vloggers zoals Sophie Milzink (148.598 volgers op Youtube) elke aflevering een bucketlist item van een senior wegstrepen.

S1.tv komt tot stand door een samenwerking van SBS met Social1nfluencers. Hierdoor ontstaat er een naadloze overgang van non-lineaire naar lineaire televisie op de zenders Veronica en Net5. Fijne Vrienden Roadtrip Vietnam is dan ook de eerste serie die in navolging hiervan zijn debuut maakt op televisie.

Fragment http://bit.ly/1XRT8Fr uit aflevering 1: Hotelmedewerker wordt geflest in Fijne Vrienden Roadtrip Vietnam