6 april 2017

Slagerij en snookercentrum falen in nieuw seizoen Smerige zaken

Rob Geus pakt noodkreten over onhygiënische kwesties op

Na een succesvol eerste seizoen, keert Rob Geus terug met zijn SBS6-programma Smerige zaken. De hygiëne-expert gaat weer het land in na noodkreten van burgers. Zij zijn de onhygiënische wantoestanden spuugzat en willen dat Rob op onderzoek gaat om de onderste steen boven krijgt. Zo krijgt Rob in de eerste aflevering een melding van een ex-medewerker van een slagerij. De man besluit aan de bel te trekken, omdat zijn oude baas kiloknaller vlees verkoopt dat ernstig bedorven is. Zijn slagerij is achter de toonbank een regelrechte puinhoop. Ook komt hij terecht in een snookercentrum met achterstallig onderhoud en een bar die nog nooit is schoongemaakt. Kan Rob tot de eigenaar doordringen dat het zo niet langer kan? Smerige zaken is vanaf woensdag 12 april te zien bij SBS6.

In Smerige zaken gaat Rob aan de slag met noodkreten van burgers. Gewapend met een verborgen camera gaat hij op onderzoek en confronteert hij de dader met de schrijnende situatie. Daarnaast gaat Rob, vanuit een maatschappelijk belang, zelfs een stap verder. Hij kaart de problematiek ook op een hoger niveau aan. Van overkoepelende instanties als de NVWA en IGZ en de Consumentenbond tot politiek Den Haag.

Het eerste seizoen van Smerige zaken ging vorig jaar van start met 812.000 kijkers en een marktaandeel van 14,5 procent (doelgroep 24-54 jaar).

Smerige zaken wordt geproduceerd door Kiem Media

Uitzending: SBS6, vanaf 12 april wekelijks om 21.30 uur
www.sbs6.nl/smerigezaken