05 januari 2018

Bureauredacteur Hart van Nederland

Over Talpa TV:

Talpa TV Productions B.V.. is het in-huis productie bedrijf van Talpa TV, een creatief full media bedrijf dat opereert in een dynamische branche. We zijn gespecialiseerd in het produceren van nieuws gerelateerde televisieprogramma’s, waaronder het bekende Hart van Nederland, Shownieuws en Piets Weerbericht. Daarnaast produceren we een breed scala aan Infotainment programma’s zoals Lachen om Home Video’s, Reportage, De 25 Grootste, De Vierdaagse, Veronica Music en uiteenlopende (commerciële) specials. Bij Talpa TV Productions B.V. werk je in een inspirerende omgeving met enthousiaste en gedreven mensen.

Over afdeling:
Op de redactie van Hart van Nederland is per direct plaats voor een ervaren allround redacteur.

Hoofdtaken:
Als redacteur ben je verantwoordelijk voor het actief zoeken en uitwerken van onderwerpen voor de dagelijkse uitzendingen. Je volgt de grote nieuwsverhalen op de voet en hebt ook een neus voor het kleine opmerkelijke nieuws. We verwachten dat je met eigen nieuwsverhalen komt en in staat bent om daarbij een originele invalshoek te bedenken.

Je kunt goed inschatten wanneer een verhaal geschikt is voor de uitzending. Je komt met ideeën voor verhalen, je houdt nauwgezet je informatie bij en brengt gericht verslag uit aan de eindredacteur. Je vergaart, checkt en selecteert nieuwsitems voor de tv uitzendingen van Hart van Nederland.
Ook online weet je goed de weg. Je denkt cross mediaal en hebt ervaring met het produceren en verwerken van video content voor internet.

Jouw profiel:
Wij zoeken een flexibele, stressbestendige, zelfstandige redacteur met minimaal 3 jaar werkervaring bij voorkeur bij een dagelijks nieuws- of actualiteitenprogramma. Je bent zeer secuur met zowel deadlines als de contacten die je onderhoudt en je bent natuurlijk een teamplayer! Vanzelfsprekend heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift en heb je een vlotte en snelle pen.

Opleiding en ervaring:
Je hebt de School voor Journalistiek of een soortgelijke HBO opleiding afgerond. Je hebt ervaring met het monteren van video, bij voorkeur AVID. Ervaring met Photoshop en Wordpress strekt tot aanbeveling, net als kennis van HTML en CSS.

Wij bieden:
een uitdagende functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, gedreven organisatie in Amsterdam met uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO Talpa TV Productions B.V.