06 februari 2018

Senior Bureauredacteur Shownieuws

Over Talpa TV:

Talpa TV Productions B.V.. is het in-huis productie bedrijf van Talpa TV, een creatief full media bedrijf dat opereert in een dynamische branche. We zijn gespecialiseerd in het produceren van nieuws gerelateerde televisieprogramma’s, waaronder het bekende Hart van Nederland, Shownieuws en Piets Weerbericht. Daarnaast produceren we een breed scala aan Infotainment programma’s zoals Lachen om Home Video’s, Reportage, De 25 Grootste, De Vierdaagse, Veronica Music en uiteenlopende (commerciële) specials. Bij Talpa TV Productions B.V. werk je in een inspirerende omgeving met enthousiaste en gedreven mensen.

Over afdeling:
Voor de Redactie van Shownieuws zijn wij op zoek naar een: zeer ervaren redacteur op de dag redactie.

Hoofdtaken:
Je hebt een brede interesse op het gebied van (showbizz)nieuws of informatieve programma's en je weet deze interesse te gebruiken in je werk. Je bent in staat verrassende ideeën en invalshoeken voor onderwerpen ten behoeve van de uitzendingen aan te dragen en tot een goed item te brengen. Je bent bezig met het nieuws van de dag en weet de nieuwtjes te scoren en te ontdekken via een goed netwerk aan contacten. Je bent een steun voor eindredactie om de workflow te optimaliseren.

Jouw profiel:
Een positief kritische, heldere mening, collegialiteit en enthousiasme kenmerken je stijl van werken.
Vanzelfsprekend heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift en heb je een vlotte en snelle pen. Iemand met geen 9-5 mentaliteit, want je werkt in roosterverband en we zenden 7 dagen per week uit.

Opleiding en ervaring:
Wij zoeken een televisiejournalist met minimaal vier jaar werkervaring op het gebied van (showbizz)nieuws of informatieve programma's. We verwachten dat je minimaal de School voor Journalistiek of andere relevante Hbo-opleiding hebt afgerond.

Wij bieden:
een uitdagende functie op basis van een 32 tot 40-urige werkweek bij een jonge, gedreven organisatie in Amsterdam met uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO van SBS Productions B.V.