24 maart 2020

Aanpassing Talpa TV-programmering ten gevolge van coronavirus

Manager Communicatie Content Talpa Network Jacqueline Hekkers

Talpa Network volgt de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. In de aankomende periode staan er veel mooie nieuwe programma’s op de planning, zoals Hoge Bomen, Britts Gouwe Ouwen, Kijkbuiskids, Gestalkt en natuurlijk nieuwe afleveringen van Chateau Meiland. Daarnaast worden opnames aangepast waar nodig en nieuwe programma’s ontwikkeld. Onderstaand de meest recente ontwikkelingen in onze programmering.

UPDATES MBT DE PROGRAMMA’S – 24 MAART

SBS6
Vooravond: Het nieuwe In het Hart van Nederland is op 17 maart van start gegaan, aansluitend op Hart van Nederland.

Vanaf 6 april ziet de vooravond van SBS6 er als volgt uit:

– 18.00 uur: Hart van Nederland
– 18.20 uur: In het Hart van Nederland
– 19.00 uur: Lang leve de liefde
– 19.30: 50/50
– 20.00 uur: Lingo

Met de komst van nieuwe afleveringen van 50/50 om 19.30 uur komt Man bijt hond voorlopig te vervallen. Met het team van Man bijt hond wordt een nieuw prime time programma gemaakt, dat in het verlengde van Man bijt hond ligt. Zodra hier meer over te melden valt hoor je van ons.

Late avond: 
– 22.30 uur: Hart van Nederland
– 22.50 uur: In het Hart van Nederland
– 23.35 uur: Weer.nl

Primetime: In de aankomende maanden zijn er een aantal wijzigingen in primetime. De overige programmering gaat vooralsnog door zoals gepland.

  • Maandag: Om 20.30 uur is het gloednieuwe seizoen van Chateau Meiland te zien, opgevolgd door de opmerkelijke dorpsgenoten uit Urk. Vanaf 6 april gaat het nieuwe programma Britt’s Gouwe Ouwen van start.
  • Dinsdag: Cash or Trash is van start gegaan met een tweede seizoen op dinsdag. Het programma Getekend voor het leven, dat op 21 april zou starten is uitgesteld. In plaats daarvan wordt seizoen 1 van Cash or Trash uitgezonden.
  • Woensdag: Het nieuwe seizoen van Steenrijk, Straatarm is te zien om 20.30 uur. De opnames van Hoeveel ben je waard? zijn uitgesteld. In de plaats daarvan wordt er vanaf 8 april een speciale editie van Hart in Aktie uitgezonden.
  • Donderdag: Vanaf 2 april is een nieuw seizoen Gestalkt te zien, opgevolgd door een nieuw seizoen van Mr. Frank Visser, hoe is het nu met?.
  • Vrijdag: Op vrijdag zijn de nieuwe programma’s Wie het laatst lacht en Waar is dat feestje? te zien. Vanaf 10 april start het programma Kijkbuiskids. 
  • Zaterdag: Op 11 april start om 21.30 uur het nieuwe programma Hoge Bomen met Jeroen van der Boom. Vanaf 20.00 uur zijn er eerdere afleveringen van Ik hou van Holland geprogrammeerd. Voor We Want More is er extra tijd nodig voor de opnames, dit programma wordt voorlopig uitgesteld.
  • Zondag: De uitzendingen van Miljoenenjacht en Split Screen zijn verplaatst naar het najaar. Er worden afleveringen van VT Wonen, Je eigen droomhuis en eerdere afleveringen van Mr. Frank Visser doet uitspraak uitgezonden.

Net5
Ladies Night
De aankomende afleveringen zijn live, maar zonder publiek en met een beperkt aantal crewleden.

Veronica
Het uitvallen van sportevenementen: de nationale en internationale voetbalcompetities en de wedstrijden van UFC, heeft de volgende gevolgen voor de programmering van Veronica:

Veronica Inside
De Veronica Inside uitzendingen gaan vooralsnog door, maar in een aangepaste vorm. Dit houdt in dat alle komende uitzendingen zonder publiek zullen zijn. Ook worden de uitzendingen op maandag en vrijdag ingekort. Na Veronica Inside wordt op maandag de serie Littekens geprogrammeerd.

SBS9
SBS9 blijft de zender met een goed aanbod aan films en series uit binnen- en buitenland. Omdat de UFC-wedstrijden zijn afgelast zullen op 21 en 28 maart de films Gone Girl en Take Two te zien zijn.

KIJK
De wedstrijden van UFC die bij Veronica, SBS9 en op KIJK zouden worden uitgezonden, vervallen ook bij KIJK.