Auping Essential styling contest

Account Manager Brand Partnerships Jorrie Nijland 020 - 800 7279 | 06 - 29 524 191
Informatie
 • Adverteerder
  Koninklijke Auping BV
 • Mediabureau
  Mindshare
 • Branche
  Durables / Home Deco
 • Doel
  Awareness
 • Doelgroep
  20-34 jaar, 35-49 jaar
 • Looptijd
  september - oktober 2015
 • Mediumtypen
  TV, Content Marketing, Evemenementen en Sponsoring, Email marketing, Social Media, Online, Video

De uitdaging

Auping wilde voor de relaunch van hun Auping Essential designbed awareness creëren en de doelgroep laten ervaren hoe veelzijdig, stijlvol vorm gegeven en duurzaam dit bed is. Maar hoe zorg je voor die ervaring bij een functioneel product als een bed? De link met vtwonen was snel gelegd, want vtwonen weet als woonautoriteit als geen ander hoe je van een woonproduct een woonbeleving maakt. Bovendien is vtwonen met haar magazine, website, social kanalen, de vtwonen&designbeurs, webshop en twee tv programma’s het meest crossmediale merk van Nederland.

Doel

De doelgroep enthousiasmeren voor de Auping Essential contest in het algemeen en de Auping Essential in het bijzonder.

De oplossing

Vtwonen inspireert. Én heeft een groot bereik. Vtwonen werd met al haar kanalen ingezet om de doelgroep te laten zien hoe je van je slaapkamer je droomslaapkamer maakt. Drie koppels bestaande uit een vtwonen stylist en een blogger streden tegen elkaar om de mooiste slaapkamer in te richten rondom de Auping Essential. In 10 video-episodes kon de doelgroep hen volgen, stemmen op de mooiste slaapkamer vanaf onthulling op de vtwonen&design beurs en de slaapkamer mét bed uiteindelijk winnen. De video content werd via online en social aangejaagd en aangevuld met branded content in print en online en doorvertaald naar tv.

Het idee voor de styling contest kwam van Brand New Telly en is door Sanoma | SBS doorontwikkeld naar een uniek concept binnen het Sanoma | SBS netwerk, waarin het merk vtwonen de hoofdrol speelde. Mindshare heeft het concept vervolgens doorvertaald naar de juiste media-inzet. Sanoma | SBS, Mindshare en Brand New Telly hebben samengewerkt om van de doelstellingen van Auping een creatieve, 360 graden activatie te maken waar branded content een groot deel van uitmaakte. Zo werd een goed idee ook daadwerkelijk een impactvolle campagne.

Ingezette titels

Blogtoday.nl, vtwonen, vtwonen&designbeurs

Het resultaat

Er hebben in totaal ruim 11.000 mensen gestemd, er zijn 2,4 miljoen mensen geïnspireerd en geïnformeerd en er is 2.200 uur aan content bekeken. Al met al creëerden alle media van vtwonen, Blogtoday en het Sanoma-netwerk – met één consistente merkboodschap en merkoverdracht – een enorme impact. Dit zorgde voor resultaten die de verwachtingen ruim overstegen. Naast veel leads, brandexposure en extra sales heeft deze campagne de Auping Essential weer flink op de kaart gezet bij een bredere (jongere) doelgroep.

Bekijk hier de casefilm

Cases

Grolsch verandert NU.nl in Toen.nl

Grolsch verandert NU.nl in Toen.nl

Launch Samsung Eco Bubble

Launch Samsung Eco Bubble

Royal Club Running Dinner

Royal Club Running Dinner

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!