Emmi Fondu

Bescheiden budget, groots resultaat met 360 graden media

Account Manager Branded Partnerships Jorrie Nijland 020 - 800 7279 | 06 - 29 524 191
Informatie
 • Adverteerder
  Emmi
 • Mediabureau
  Zigt
 • Branche
  Food & beverages
 • Doel
  Naamsbekendheid en Sales
 • Doelgroep
  16-70 jaar, Boodschappers + Kind
 • Looptijd
  eind 2015
 • Mediumtypen
  TV, Print, Online, Social media, Margriet Winter Fair, Google Adwords

De uitdaging

De briefing bestond uit twee onderdelen: naamsbekendheid én sales. De bekendheid diende op drie vlakken gerealiseerd te worden: voor de vernieuwde verpakking, voor het karakter in de vorm van de ‘Fondü Fun Dude’ én voor het nieuwe product ‘All-in-One’. Naast de oorspronkelijke doelgroep Boodschappers met kind moest de campagne ook een nieuwe doelgroep bereiken. Uit onderzoek van Emmi is namelijk gebleken dat er ook bij jonge mannen potentieel ligt voor Emmi Fondü.

De oplossing

Om zowel naamsbekendheid als sales te kunnen realiseren, is er gekozen voor een 360 graden strategie welke bestond uit een optimale combinatie van online, televisie, print en een stand op de Margriet Winterfair. Daarnaast heeft mediabureau ZIGT ook Social Media advertising en Google AdWords ingezet. Inspiratie moest de brug slaan tussen naamsbekendheid en sales. Door mensen te inspireren met diverse recepten, tips & tricks werd er én gewerkt aan de naamsbekendheid én aan aankoopintentie. Een digitaal magazine speelde hierbij een belangrijke rol, waarbij de verschillende mediumtypen zijn ingezet om ‘reads’ te realiseren.

Het resultaat

De campagne van Emmi Fondü is gerealiseerd met een bescheiden budget; zeer bewuste en slimme keuzes maken om de doelstellingen te bereiken, was dan ook essentieel! Door de performance based inzet van alle mediumtypen is zeer kostenefficiënt een enorm bereik opgebouwd en extra contacten online gerealiseerd.

Een bescheiden mediabudget leverde een zeer succesvolle campagne op met verbluffende resultaten. De campagne scoorde ver boven de benchmark: de top of mind naamsbekendheid van Emmi verdrievoudigde tijdens de campagne en na de campagne overweegt zelfs 4 op de 5 kaasfondue-eters om Emmi Fondü aan te schaffen. Dat betekent een stijging van maar liefst 35%.

Bovendien maakt Emmi binnen de productgroep kaasfondue grote stappen; de voorkeur voor het merk Emmi is na de campagne bijna verdubbeld. Uit de Nielsen verkoopcijfers blijkt dat tijdens de campagneperiode een korte termijn ROI van 5 euro gerealiseerd is met elke geïnvesteerde euro in media; een resultaat om trots op te zijn.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een totaal geïntegreerd 360 crossmediaal plan? Een plan waarin alle touchpoints vanuit hun eigen kracht zijn ingezet? Neem contact met het salesteam van SBS of het salesteam van Sanoma op om te kijken welke rol we hierin kunnen spelen als Sanoma | SBS.

Marjorie Oskam – Projectmanager Marketing & Communicatie Emmi Benelux BV:
“De samenwerking met ZIGT en Sanoma / SBS in deze campagne verliep erg fijn. Ik heb blind kunnen vertrouwen op hun kennis en kunde en de resultaten van het onderzoek waren erg waardevol. Met flinke doelstellingen en een bescheiden budget hebben we een prachtige campagne neergezet die boven onze verwachting heeft gepresteerd, dat is geweldig!”

Cases

Grolsch verandert NU.nl in Toen.nl

Grolsch verandert NU.nl in Toen.nl

Women Love Beer

Women Love Beer

Verliefd op Ibiza & Crystal Clear

Verliefd op Ibiza & Crystal Clear

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!