Meimaand Filmmaand Veronica

Informatie

Veronica TV, Veronica Magazine en Radio Veronica kwamen dit jaar gezamenlijk in actie voor de Veronica Meimaand Filmmaand. Sinds de start in de jaren tachtig is de Veronica Meimaand Filmmaand uitgegroeid tot een begrip, een themamaand waarin alles draait om film. Veronica TV zendt de beste films uit inclusief een aantal tv-premières. Ook Veronica Magazine en Radio Veronica pakken nu een maand lang uit met dit thema.

Eerder kwam uit onderzoek naar voren dat Nederland Veronica TV ziet als de zender met de beste films. Op tv werd in mei dan ook groter uitgepakt dan ooit met maar liefst 29 films waarvan 5 tv-premières. Enkele titels waren: Fast & Furious 5, 6 en 7 (tv-premiere), Taken 3 (tv-premiere), Nightcrawler (tv-premiere), The Seventh Son (tv-premiere) en de filmreeksen van The Hobbit en Pirates of the Caribbean. Ook kwam er twaalf maal een top 5 voorbij van uiteenlopende Nederlandse invloeden in Hollywood.

Veronica Magazine ging in mei nieuwe leden werven met Pathé bioscoopkaartjes. Verder stonden er voor deze periode vier specials gepland met verschillende filmartikelen, -dossiers en BN’ers die als filmkarakters worden afgebeeld (John van den Heuvel als Vin Diesel in Fast & Furious, Tygo Gernandt als Johnny Depp in Pirates of the Caribbean, Daphne Deckers als Kate Blanchett in The Hobbit en Sarah Chronis als Shailene Woodley in Divergent).

Radio Veronica zond in mei in de reclameblokken promo’s uit met verwijzingen naar de films die op tv te zien zijn. Luisteraars maakten – met een quiz waarin geraden moet worden uit welke film een kort fragment of quote afkomstig is – kans op onder meer kaarten voor de Veronica Meimaand Filmmaand screening van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. In de middagshow van Dennis Ruyer worden Hollywood-films in het Nederlands nagespeeld. Weten luisteraars om welke film het gaat, dan kunnen zij ook hiermee prijzen winnen.

Tot slot organiseerden Veronica TV, Veronica Magazine, Radio Veronica en Disney gezamenlijk de speciale screening van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Dit was op 22 mei in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

Een samenwerking om trots op te zijn en die smaakt naar meer!

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!