Informatie
 • Adverteerder
  Beiersdorf
 • Mediabureau
  MEC
 • Branche
  Beauty
 • Doel
  Awareness
 • Doelgroep
  Vrouwen 25-49
 • Looptijd
  Najaar 2016
 • Mediumtypen
  Print, Online, Social Media

De uitdaging
De Nederlandse vrouw bekend maken met NIVEA’s van nieuwste douche introductie: NIVEA Silk Mousse. Met Silk Mousse biedt Nivea vrouwen de meest zachte verzorging, voor dagelijks gebruik. Natuurlijk mét het vertrouwde parfum van NIVEA.

De oplossing
Tijdens een doelgroeponderzoek werd het zijdezachte gevoel dat NIVEA Silk Mousse op de huid achterlaat als zeer positief ervaren. Respondenten lieten weten dat ze zachtheid “het liefst de hele dag door” voelen. Dit leverde de insight waarop de strategie & concept zijn vertrokken.

De zoektocht naar een manier om de zijdezachte beleving van NIVEA Silk Mousse te verlengen, leidde naar de gezusters Lotgering van POM Amsterdam. POM creëert unieke shawls die –net als NIVEA Mousse – zijdezacht aanvoelen. Een perfecte match: twee familiebedrijven met een lokale marketingstrategie, de zijdezachte beleving en de gedeelde filosofie dat je op je mooist bent als je je goed verzorgd voelt.

De samenwerking resulteerde in een POM Amsterdam shawl, exclusief ontworpen voor NIVEA. Deze konden
kopers bij Etos en via NIVEA social, Margriet en Style Today winnen.

Het resultaat
Naast de launch campagne (TVC, VOD en instore) kreeg NIVEA Silk Mousse extra support via een gecombineerde digital, PR en de Etos winkelvloer activatie;

Free-PR. Een speciaal mailpiece met alle NIVEA Silk Mousse varianten is naar geselecteerde redacties en bloggers verstuurd. Daarnaast waren dertien genodigde journalisten/bloggers aanwezig tijdens een speciale workshops bij POM Amsterdam HQ waar zij geïnformeerd werden over de unieke samenwerking tussen NIVEA en POM Amsterdam.

Online. Via een 45” videoclip op Facebook werd de collaboratie uitgelicht en kregen consumenten een directe call-to-action richting winkelvloer. Extra bereik werd gegenereerd via een 15” pre-roll, en een run-of-network display pakket. De clip genereerde meer dan 600k views en leidde tot een ongekend 100% positieve engagement.

POS. De actie is gecommuniceerd in de Etos folder en op de winkelvloer prominent aangejaagd via display zuilen.

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!