Informatie
 • Adverteerder
  Renault
 • Mediabureau
  OMD
 • Branche
  Automotive
 • Doel
  Imago en Conversie: Auto's verkopen aan jonge ambitieuze vrouwen
 • Doelgroep
  V25-39
 • Looptijd
  juni - december 2016
 • Mediumtypen
  TV, Print, Online, Social media, Events, Social influencers

De uitdaging
Auto’s verkopen aan jonge ambitieuze vrouwen: fashion, een emotioneel verhaal, een kleine auto in het roze… Dit is kort samengevat de traditionele benadering van de automotive sector. Dat kan beter. De campagne is hoofdzakelijk ingericht om de positie van Renault onder jonge ambitieuze vrouwen te versterken. Hierbij is concreet gestuurd op het verhogen van de bekendheid van diverse modellen en het verbeteren van de imagowaarde ‘design’.

De oplossing
Jonge (25-40) ambitieuze vrouwen zijn als doelgroep op de korte en lange termijn enorm belangrijk voor Renault. Onder deze groep bevinden zich veel potentiele kopers alsook potentiele influencers van (auto)aankopen. Een push strategie -met bovengenoemde benadering- is onvoldoende om deze drukke en zeer kritische doelgroep te overtuigen. Om deze reden werkt Renault al enkele jaren samen met het VIVA400 platform; hét platform voor ambitieuze ondernemende vrouwen. In 2016 besloten we een tandje bij te zetten door meer modellen aan de samenwerking toe te voegen. En dat is niet onopgemerkt gebleven. VIVA400 is een event en een crossmediaal platform voor en door ondernemende vrouwen. Deze vrouwen inspireren door wie ze zijn, door wat ze doen en door wat ze bereiken. Jaarlijks worden 400 succesvolle vrouwen genomineerd die een baanbrekende prestatie geleverd hebben, een gat in de markt ontdekten of een succesvolle eigen business zijn gestart. Na een uitgebreide nominatieronde en stemfase worden zij in de spotlights gezet tijdens de uitreiking van de VIVA400 awards. VIVA400 sluit volledig aan op het adagium van Renault: Passion for Life. Daarnaast biedt VIVA400 een scala aan content- en mediamogelijkheden om Renault op een geloofwaardige doch overtuigende manier te etaleren.

Resultaten
Een van de mooiste resultaten voor is natuurlijk alleen al dat we echt een langdurige partnership hebben met Renault. Al zes jaar lang is Renault een kern onderdeel van de VIVA400, en met deze samenwerking hebben we de VIVA400 steeds verder kunnen uitrollen.

Een greep uit de communicatieresultaten:

–           Significante toename geholpen modelbekendheid én reclameherinnering van zowel Captur, Clio als Twingo
–           Renault Captur heeft de nummer één ‘design’ positie ingenomen binnen haar segment
–           Meest belangrijke aankoopargument Renault Clio is ‘design’ geworden

De campagne ROI beperkt zicht niet tot louter communicatie KPI’s. De korte termijn resultaten op diverse gedrags-/salesvariabelen zijn boven verwachting***. Zo zijn er 1.733 leads gerealiseerd waarvan 850 voor de Clio en 554 voor de Captur. Er zijn zelfs acht orders geschreven tijdens het event; en dit terwijl de campagne een lange termijn insteek heeft. Ook de media-exposure is zeer gezond t.o.v. de investering, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

–           Ruim 2.000.000 euro aan free publicity
–           Ruim 16.000.000 online impressies
–           Ruim 6.000.000 unieke mensen bereikt via TV
–           Ruim 10.000 unieke bezoekers van de VIVA400 vrouwen omgeving op de website van Renault

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!