6 juni 2019

Intrigerende verhalen in De Noodcentrale bij SBS6

Communicatiemedewerker Talpa TV Danielle Klaase

Vanaf woensdag 12 juni brengt SBS6 met het programma De Noodcentrale het kloppend hart van de noodnummers 0900-8844 en 112 op een fascinerende manier in beeld. Kijkers volgen de centralisten van de politie in de meldkamer waar hulpvragen binnenkomen over de meest uiteenlopende zaken. Van vermiste ouders, verwarde bejaarden tot aangereden herten en overlast van vervelende buren. De Noodcentrale is vanaf woensdag 12 juni om 21.30 uur te zien bij SBS6.

De Noodcentrale is een intrigerend programma over de verborgen helden van de noodnummers 0900-8844 (geen spoed, wel politie) en 112 (spoed met sirene). De kijker volgt de centralisten in vijf politiemeldkamers verspreid over het land: Eindhoven, Groningen, Maastricht en twee in Rotterdam. Dagelijks komen hier duizenden hulpvragen binnen. Aan de centralisten de verantwoordelijke taak om de situatie in te schatten en cruciale beslissingen te nemen. Is de persoon aan de lijn verward of juist in levensgevaar? De kijker luistert iedere aflevering mee met een aantal binnenkomende gesprekken en wordt zo onderdeel van een pakkend hoorspel. De variërende verhalen stoppen bij het inschakelen van de hulp. De kijker weet dus lang niet altijd hoe een verhaal afloopt maar zal zich voortdurend afvragen: wat zou ik doen in een soortgelijke situatie?

Privacy
Bij de totstandkoming van De Noodcentrale is met grote zorgvuldigheid omgegaan met privacy. Alle mogelijke manieren zijn gebruikt om ervoor te zorgen dat de bellers door niemand herkend worden.

De Noodcentrale wordt geproduceerd door Warner Bros.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 12 juni om 21.30 uur.

www.sbs6.nl/denoodcentrale

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!