7 februari 2019

Veronica zendt prestigieuze Algarve Cup uit

Senior Communicatieadviseur Net5/ Veronica Wietske van Rooij Net5, Veronica, SBS9

De Algarve Cup is een internationaal vrouwenvoetbaltoernooi dat sinds 1994 jaarlijks in de Portugese Algarve wordt georganiseerd. Het is het grootste vriendschappelijke toernooi voor nationale vrouwenteams en daarmee direct het meest prestigieuze.

Vorig jaar stond Nederland in de finale tegen Zweden, maar die wedstrijd is toen afgelast vanwege hevige regenval, waardoor beide elftallen tot winnaar zijn uitgeroepen. Alle wedstrijden van Oranje worden vanaf eind februari live en exclusief uitgezonden bij Veronica en gepresenteerd door Hélène Hendriks vanuit Portugal.

De Algarve Cup heeft een lange historie en wordt georganiseerd door de Portugese voetbalbond. Het is voor de Oranje Leeuwinnen de eerst serieuze test na het winnen van de play-offs en kwalificatie voor het WK Frankrijk. Van 7 juni tot en met 7 juli gaan de Oranje vrouwen daar op jacht naar de wereldtitel.

Aan de Algarve Cup doet vrijwel de gehele wereldtop mee, waaronder Zweden, Noorwegen China, Portugal en Denemarken.

Het vrouwenvoetbal wint steeds meer aan populariteit. De OranjeLeeuwinnen moeten inmiddels uitwijken naar grotere stadions. De laatste wedstrijd in het FC Utrecht-stadion met 23.750 plaatsen was binnen een half uur uitverkocht. Het aantal vrouwelijke voetballers in Nederland is verder gestegen naar 160.000 (van de 1,2 miljoen KNVB-leden). Het aantal tv-kijkers bij de laatste wedstrijden lag boven de 1,5 miljoen. Het record staat op 4,1 miljoen kijkers voor de EK-finale.

Speelschema:

Woensdag 27 februari om 18.00 uur: Spanje-Nederland

Maandag 4 maart om 18.00 uur: Nederland-Polen

Woensdag 6 maart om 18.00 uur: ? – Nederland

Fotocredits: KNVB.

 

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!