Smart TVads

Talpa Network en KPN introduceren Smart TVads: Gesegmenteerde TV-reclame.

Talpa Network start een test met KPN om als eerste partij in Nederland gesegmenteerde TV-reclame mogelijk te maken. Gesegmenteerde TV-reclame combineert de kracht van het massamedium TV met de specifieke targetmogelijkheden van digitale media. Talpa Network biedt dit aan onder de naam Smart TVads. Er wordt een nieuwe technologie toegepast waardoor adverteerders selectief huishoudens, dan wel segmenten van het TV kijkend publiek kunnen bereiken met verschillende reclames binnen een en hetzelfde programma. KPN stelt hiervoor profielsegmenten op basis van adres, geslacht, leeftijd en kijkgedrag beschikbaar. Talpa Network koppelt deze profielen aan relevante reclames die KPN vervolgens via de tv-ontvanger uitserveert in de reclameblokken op lineaire TV.

Naast advertentiemogelijkheden als streamstarts en grp’s biedt Talpa Network adverteerders straks dus ook Smart TVads. Adverteerders kunnen dan op de TV zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 reclames op maat uitzenden aan KPN huishoudens en daarmee gerichter en effectiever adverteren.

Op 1 oktober start de testfase met KPN-medewerkers. Als deze test succesvol verloopt zal gepersonaliseerde TV-reclame op grotere schaal beschikbaar worden voor KPN-klanten en voor adverteerders. Talpa Network verwacht dit in 2019 aan te kunnen bieden aan adverteerders.

Contact Smart TVads
Wil je meer weten over de mogelijkheden van Smart TVads? Neem contact op met je accountmanager of via 020 800 7000 / salessupport@talpanetwork.com.

Benieuwd naar de adverteermogelijkheden?

We denken graag met je mee!