11 februari 2020

BN’ers in actie voor de Hartstichting in Lingo VIPS

Woorden raden voor AED’s
Senior Communicatieadviseur SBS6 Lisette Potman Lingo, Lingo VIPS, Man Bijt Hond, We Want More, 50/50

Hoeveel woorden raden Nick en Simon samen? En hoe goed vullen Dennis van der Geest en Patty Brard elkaar aan? In Lingo VIPS spelen bekende Nederlanders een korte snelle versie van het populaire taalspelletje Lingo voor het goede doel. Ze gaan de uitdaging aan om zoveel mogelijk woorden te raden in drie minuten. Hoe meer woorden zij raden, hoe meer automatische externe defibrillators (AED’s) zij voor de Hartstichting verdienen. Lingo VIPS is vanaf 17 februari iedere avond om 23.00 uur te zien bij SBS6.

Bij een hartstilstand telt elke seconde. Om heel Nederland snel hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand zijn er meer AED’s nodig, die het hartritme kunnen herstellen. In Lingo VIPS helpen de BN’ers een handje en spelen samen zoveel mogelijk AED’s bij elkaar.

Onder leiding van Jan Versteegh en JP gaan de duo’s in de Lingo-studio aan de slag voor dit goede doel. Met ieder zesde goed geraden woord, verdienen zij één AED. De resterende woorden worden meegenomen naar de volgende aflevering.

Ieder duo speelt drie afleveringen. De BN’ers die in de eerste afleveringen meespelen zijn:

  • Viktor Brand & Roberta Pagnier (17, 18 en 19 februari).
  • Marlayne Sahupala & Mirella van Markus (20, 21 en 22 februari).
  • Albert Verlinde & Zoey Ivory (23, 24 en 25 februari).
  • Dennis van der Geest & Patty Brard (26, 27 en 28 februari).
  • Wolter Kroes & Gaston Starreveld (29 februari, 1 en 2 maart).
  • Richard Krajicek & Daphne Deckers (3, 4 en 5 maart).
  • Nick Schilder & Simon Keizer (6, 7 en 8 maart).

Lingo VIPS is onderdeel van de landelijke actie VriendenLoterij PrijzenBingo en wordt geproduceerd door IDTV.

Uitzending: SBS6, vanaf maandag 17 februari 6 weken lang om 23.00 uur.

www.sbs6.nl/lingovips

Over Vriendenloterij PrijzenBingo
De VriendenLoterij en de Hartstichting komen samen in actie. Met de opbrengst van de VriendenLoterij PrijzenBingo probeert de Hartstichting ervoor te zorgen dat er in heel Nederland binnen zes minuten hulp kan worden geboden bij een hartstilstand. Daarvoor zijn nog 5.000 AED’s nodig die 24 uur per dag beschikbaar zijn en die via 112 zijn gekoppeld aan het oproepsysteem HartslagNu. Ook zal de opbrengst worden gebruikt voor het werven en trainen van (nieuwe) burgerhulpverleners. Iedereen die van 10 februari tot en met 29 maart mee gaat spelen, steunt met zijn deelname automatisch de Hartstichting. Meer informatie over de landelijke actie is te vinden op www.vriendenloterij.nl/hartstichting