15 oktober 2019

Dennis van der Geest bezoekt vrije geesten in nieuw SBS6-programma

Wonen in tenten, woonwagens en zelfgemaakte bouwwerken in Dennis en de vrije geesten
Communicatieadviseur SBS6 Jamilla Jansen De Grote Tuinverbouwing, Undercover in Nederland, vtwonen, Dancing on Ice, Stegeman op de bres, 100 Jaar Jong, URK!

Een carrière, kromliggen voor een koophuis, rennen van afspraak naar afspraak, al die verplichtingen en het ‘moeten’ presteren levert veel mensen in Nederland een fikse burn-out op. In het nieuwe SBS6-programma Dennis en de Vrije Geesten portretteert Dennis van der Geest markante persoonlijkheden die hun eigen regels bepalen en bewust kiezen om hun leven anders in te richten. Wie zijn deze mensen? Wat drijft hen ertoe om op deze manier te leven en kan Dennis zelf nog iets van ze leren? Dennis en de vrije geesten is vanaf woensdag 30 oktober om 20.30 uur te zien op SBS6.

Elke aflevering bezoekt Dennis drie ‘vrije geesten’ die vaak – zonder enige vorm van comfort – wonen in tenten, woonwagens of in andere zelfgemaakte bouwwerken. Hij dompelt zich onder in hun wereld, blijft slapen en kijkt of hij zelf ook iets van hun levensstijl kan opsteken.

In de eerste aflevering gaat Dennis langs bij Alex in Den Helder. Alex wil het liefst in de natuur wonen en heeft een garagebox als uitvalsbasis. Alleen al de gedachte om in een huis te wonen, vindt hij beklemmend. Alex komt ondanks de afwezigheid van stromend water, een douche, een toilet en elektriciteit niets te kort. Dennis ervaart hoe het is om in eenvoud te leven en toch gelukkig te zijn.

Daarnaast volgt Dennis, Anna, een jonge vrouw van 26 jaar die haar ouderlijk huis met zwembad verlaat voor een blokhut zonder voorzieningen. Ze gaat wonen in een vrijstaatje Frylan, een ecologische wijk in Leeuwarden dat door vier vrouwen wordt gerund. Ze leeft helemaal zelfvoorzienend, dat betekent dat ze zelf haar stroom opwekt, geen stromend water heeft en zelf het hout moet hakken voor een kachel.

Dennis en de vrije geesten wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 30 oktober om 20.30 – 21.30 uur.
www.sbs6.nl/dennisendevrijegeesten