13 februari 2014

Marc Klein Essink presenteert BankGiro Loterij KLUIZENSPEL

Nieuw zaterdagavondamusement bij SBS6

Zeven kluizen, zes spelrondes en een hoofdprijs van een half miljoen euro. Dat zijn de ingrediënten van de nieuwe spannende zaterdagavondshow bij SBS6. In zes spelrondes maakt één kandidaat kans op deze enorme hoofdprijs. Ook het publiek krijgt de mogelijkheid om met een mooi geldbedrag naar huis te gaan. BankGiro Loterij KLUIZENSPEL is vanaf zaterdag 8 maart om 22.00 uur te zien bij SBS6.

In de studio staan zeven kluizen op een rij. In één van die kluizen zit het megabedrag van 500.000 euro, in de andere kluizen zit helemaal niets. De kandidaat speelt zes spelrondes, waarbij niet alleen een beroep wordt gedaan op zijn algemene kennis, maar ook op zijn mensenkennis. Voor ieder spel kiest de kandidaat namelijk zelf zijn tegenspeler uit. Op basis van summiere informatie en de eerste indruk, maakt hij een keuze uit drie publieksspelers. Schat de kandidaat zijn tegenspeler goed in en weet hij de spelronde te winnen, dan speelt hij een lege kluis weg en is hij een stap dichter bij de 500.000 euro. Aan het eind van het programma kiest de kandidaat één van de overgebleven kluizen. Hoe minder kluizen er over zijn, des te groter de kans dat de kandidaat met die 500.000 euro naar huis gaat.

Marc Klein Essink heeft veel ervaring met grote spelshows. Zo presenteerde hij in het verleden programma’s als Bankgeheim en Kies de Kluis. Tegenwoordig is hij bij SBS6 te zien met de succesvolle medische quiz De Lijf Show.

BankGiro Loterij KLUIZENSPEL is een zinderende spelshow, waarin mensenkennis minstens zo belangrijk is als algemene kennis.

BankGiro Loterij KLUIZENSPEL
Vanaf zaterdag 8 maart rond 22.00 uur bij SBS6
www.sbs6.nl/kluizenspel

BankGiro Loterij KLUIZENSPEL wordt geproduceerd door Talpa.