13 maart 2019

Markante bewoners zeldzaam openhartig over hun URK!

Zevendelige onthullende realityserie vanaf 19 maart op SBS6
Communicatieadviseur SBS6 Jamilla Jansen De Grote Tuinverbouwing, Wat Eten We?, Mr. Frank Visser doet Uitspraak, Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?, Undercover in Nederland, Waar is de Mol?, Echt Waar?!, vtwonen

Vanaf dinsdag 19 maart zendt SBS6 een zevendelige realityserie uit over markante Urkers. Een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed worden tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten in de serie URK! onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp.

Voor buitenstaanders staat het voormalig eiland vooral bekend om de vis, het geloof en drugs. Maar wat zijn de verhalen achter deze vooroordelen? Hoe traditioneel is de manier van leven “op” Urk of is er ook plaats in de gemeenschap voor andersdenkenden? Hoe zijn de verhoudingen binnen de vissersgemeenschap waar traditionele en moderne duurzame visserij elkaar tegen komen? En niet te vergeten hoe vergaat het de jeugd en hoe zien zij de toekomst “op” Urk? Zeker is dat Urk allesbehalve een doorsnee gemeenschap is en dat de gelijknamige realityserie een dorp laat zien met meerdere verrassende gezichten en verhalen.

URK! wordt geproduceerd door Beeldbrigade.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf dinsdag 19 maart 20.30 – 21.30 uur.