20 februari 2019

Nederlanders verwachten dat Bohemian Rhapsody een Oscar wint voor de beste film

Filmonderzoek door Net5 wijst uit
Senior Communicatieadviseur Net5/ Veronica Wietske van Rooij Net5, Veronica, SBS9

In het kader van The Oscars-uitzending komend weekend heeft Net5 een filmgerelateerd onderzoek laten doen door SSI onder 500 Nederlanders. Hieruit kwam naar voren dat 71% een film eerder zou bekijken als deze een filmprijs heeft gewonnen. A Star is born en Bohemian Rhapsody zijn de best bekeken films met een Oscar-nominatie in Nederland. Gevraagd naar de beste film ooit gemaakt dan is Titanic de meest genoemde film. De beste Nederlandse film ooit gemaakt levert het antwoord Zwartboek op. The Oscarsuitreiking is van zondag 24 op maandag 25 februari om 02.00 uur live te zien en The Oscars-samenvatting op maandag 25 februari om 18.30 en 23.15 uur bij Net5.

Net5 zendt voor het vierde jaar op rij als enige Nederlandse televisiezender live de 91ste uitreiking van The Oscars, ook wel Academy Awards genaamd, uit. De meest prestigieuze filmawards ter wereld worden in Hollywood uitgereikt in aanwezigheid van de grootste acteurs en actrices. Veruit de meeste Nederlanders verwachten dat Bohemian Rhapsody de Oscar voor beste film zal winnen (29% van de respondenten). 44% van de mensen die Bohemian Rhapsody hebben gezien vindt ook dat deze de Oscar voor beste film zou moeten winnen.

Voor zowel de Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol als de mannelijke hoofdrol is er een duidelijke favoriet. 31% van de Nederlanders verwacht dat Lady Gaga deze prijs gaat winnen. 33% van de Nederlanders denkt dat Rami Malek de prijs voor beste mannelijke hoofdrol gaat winnen.

The Oscars-uitreiking: zondag 24 op maandag 25 februari live om 02.00 uur
The Oscars-samenvatting: maandag 25 februari om 18.30 uur en 23.15 uur