29 oktober 2019

Net5 zendt met Emmy’s bekroonde comedyserie Fleabag uit vanaf 12 november

Senior Communicatieadviseur Net5 Kim van Adelberg

De succesvolle Britse comedyserie Fleabag is vanaf dinsdag 12 november te zien bij Net5. De serie werd geschreven door Phoebe Waller Bridge die daarnaast ook zelf de hoofdrol vertolkt. Het afgelopen jaar won Fleabag maar liefst zes Emmy’s (waaronder die voor Beste Comedyserie en Beste Actrice in een Comedyserie) en vertelt het expliciete en openhartige verhaal over het turbulente liefdesleven van Fleabag. Vrij vertaald betekent Fleabag ‘slons’ maar nergens wordt ze zo genoemd: een bewuste keuze om de raadselachtigheid van haar personage te benadrukken.

Fleabag is een in Londen wonende aan sex verslaafde twintiger, die porno kijkt en de een na de andere man haar bed in sleept bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (een rol van Oscar winnares Olivia Colman). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

Scenarioschrijver, regisseur en actrice Phoebe Waller Bridge was eerder verantwoordelijk voor het alom bejubelde eerste seizoen van de dramaserie Killing Eve en won in 2017 een BAFTA voor haar rol in Fleabag. De donkere komedie Fleabag is geïnspireerd op de gelijknamige voorstelling die Waller Bridge zes weken lang speelde in een uitverkocht New Yorks theater en afgelopen zomer eveneens in het Londense West End theaterdistrict.

Fleabag sluit goed aan bij de nieuwe Net5 Powered by LINDA. programmering vanwege het spraakmakende, vrouwelijke en hedendaagse karakter wat Net5 voor ogen heeft.

Uitzending: wekelijks dubbele afleveringen, vanaf dinsdag 12 november om 21.30 uur bij Net5 Powered by LINDA.