17 mei 2019

Nieuwe Amerikaanse serie Station 19 start 18 juni bij Net5

Van de makers van Grey’s Anatomy
Senior Communicatieadviseur Net5/ Veronica Wietske van Rooij Net5, Veronica, SBS9

Ook in de zomer is de dinsdagavond jouw favoriete serieavond bij Net5. De hele zomer staat in vuur en vlam met de brandweerlieden van Station 19. Deze nieuwe Amerikaanse serie volgt de helden van brandweerkazerne nummer 19 in Seattle; van commandant tot rookie. Station 19 is een spin-off van de wereldwijde hit Grey’s Anatomy waarbij er regelmatig een cross-over wordt gemaakt naar het Grey Sloan Memorial Hospital met vertrouwde gezichten als dokter Meredith Grey (Ellen Pompeo) en Miranda Bailey (Chandra Wilkinson).

Station 19
De dappere mannen en vrouwen van Station 19 vormen een hecht team en samen riskeren ze hun eigen leven om dat van anderen te redden. De kazerne staat onder leiding van commandant Pruitt Herrera (Miguel Sandoval). Zijn dochter Andrea ‘Andy’ Herrera (hoofdrolspeelster Jaina Lee Ortiz) maakt ook deel uit van zijn korps. Zij heeft een relatie met Jack Gibson (Grey Damon), maar hun huwelijksplannen lijken in gedrang te komen.

In de eerste aflevering rukt het team uit bij een brand in een woonhuis waar commandant Pruitt gewond raakt bij een ontploffing. In het ziekenhuis blijkt dat hij ook nog eens kanker heeft en moet er gezocht worden naar een opvolger binnen het korps. Dokter Ben Warren (gespeeld door Jason George uit Grey’s Anatomy) verruilt de scalpel voor een toekomst bij de brandweer. Hij begint als rekruut echter letterlijk en figuurlijk onderaan de ladder.

Dinsdagavond van Net5
Net5 is dé zender van Grey’s Anatomy in Nederland. Met een gemiddelde van 545.000 kijkers en een marktaandeel van 9,5% is de serie nog steeds succesvol op de dinsdagavond. In de top tien beste scorende programma’s in april deed de dinsdagavond van Net5 het sowieso bijzonder goed. Het vijftiende seizoen van Grey’s Anatomy noteerde op 23 april een nummer 1 positie met 533.000 kijkers en een marktaandeel van 11,3%. De Amerikaanse ziekenhuisserie New Amsterdam gooit sinds de start op 15 februari ook hoge ogen. Op 23 april was dit 553.000 kijkers met een marktaandeel van 11,1% in de doelgroep 20-54 jaar. Op 11 juni is de laatste aflevering van seizoen 1 van New Amsterdam en op 18 juni neemt Station 19 het stokje over.

Grey’s Anatomy: seizoensfinale op dinsdag 18 juni om 20.30 uur
Station 19: dinsdag 18 juni om 21.30 uur en vanaf dinsdag 25 juni dubbele afleveringen om 20.30 uur