1 maart 2019

Sherefa wint eerste editie SBS6 talentshow DanceSing

Eerste single DanceSing winnares wordt 8 maart gelanceerd

Sherefa is de winnares van de allereerste editie van DanceSing, de talentshow waarbij kandidaten kunnen dansen EN zingen. Na weken van auditieshows en een intensieve bootcamp won Sherefa in de finale de ultieme kick-start voor een internationale droomcarrière: een door producer RedOne geschreven en geproduceerde track opnemen. In het geheim hebben winnares Sherefa en RedOne de afgelopen weken gewerkt aan de track die volgende week vrijdag wordt gelanceerd.

Na weken van intensieve auditierondes waarin de talenten op dans- én op zanggebied door een vakkundige jury beoordeeld werden, namen vier overgebleven multitalenten het tegen elkaar op in een spannende finalestrijd. Nog meer dan afgelopen weken werden in de finale uitzending de meest vernieuwende en geavanceerde technieken zoals rotating rooms gebruikt, oftewel draaiende kamers.  In deze kamers draaien de talenten zittend in een stoel om hun as terwijl ze live zingen. Middels speciale cameratechnieken lijkt het onder andere alsof de begeleidende dansers op het plafond dansen, maar in werkelijkheid hangt de finalist op dat moment ondersteboven.

Tijdens de bloedstollende en spectaculaire eindstrijd gaven alle talenten een eigen miniconcert. Sherefa bezegelde haar winst door maar liefst vijf tienen binnen te slepen, waaronder een tien van gastjurylid RedOne die speciaal voor de finale naar Nederland was overgekomen. Na afloop van haar miniconcert was zangjurylid Trijntje Oosterhuis lovend over Sherefa’s optreden “we hebben er een superster bij.’’ Ook dansjurylid Timor Steffens prijst de winnares ‘’ik vind Sherefa een artiest met star quality wanneer ze optreedt.”

“Ik ben supertrots en ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Er is inmiddels al zoveel op mijn pad gekomen. Het is een droom die werkelijkheid wordt om met zulke grote producers als RedOne en Giorgio Tuinfort te mogen werken,’’ aldus de DanceSing winnares. “Sherefa is een superster in wording. Het nummer dat wij inmiddels met haar hebben opgenomen past perfect bij haar en we zijn echt mega trots op het resultaat,’’ aldus producer RedOne. In het geheim hebben Sherefa en RedOne de afgelopen weken gewerkt aan de track die volgende week vrijdag, een week na de uitzending van de finale wordt gelanceerd. De single is vanaf 8 maart beschikbaar via de bekende streaming diensten.

DanceSing is ontwikkeld door Talpa Content en Talpa Producties.

Over RedOne
RedOne is een internationaal bekende producer, songwriter, zanger en eigenaar van record label RedOne Records. Hij is een drievoudig GRAMMY Award winnaar en heeft met vele internationale artiesten gewerkt zoals onder andere Lady Gaga, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Pitbull, Shakira en Enrique Iglesias.

www.sbs6.nl/programmas/dancesing/