16 augustus 2019

Smakelijke vooravond Net5 met nieuw seizoen My Kitchen Rules en MasterChef Australië

Gastoptredens van Yotam Ottolenghi, Nigella Lawson, Rick Stein en Clare Smyth in seizoen 11 van Masterchef Australië
Senior Communicatieadviseur Net5 Kim van Adelberg

Vanaf maandag 26 augustus start de nieuwe culinaire vooravond bij Net5 met het nieuwste seizoen van My Kitchen Rules gevolgd door het nieuwste seizoen van MasterChef Australië, nog steeds het best bekeken kookprogramma ter wereld. Ook dit jaar maken wekelijks grote namen hun opwachting in MasterChef Australië, zoals de Brits-Israëlische ster van de vegetarische keuken Yotam Ottolenghi, de bekroonde Engelse chef Rick Stein en de eerste vrouwelijke chef met drie Michelin Sterren Clare Smyth. Daarnaast keert ook kookgodin Nigella Lawson weer terug.

MasterChef Australië
In alweer het elfde seizoen van MasterChef Australië wordt weer gezocht naar de beste amateurchef van Australië. De 24 beste hobby koks worden geselecteerd en gaan onderling de strijd aan voor de titel MasterChef Australië. Dat doen ze in de MasterChef keuken, maar ook op prachtige locaties door het hele land. Grootheden uit de culinaire wereld zoals Yotam Ottolenghi en Nigella Lawson zullen de kandidaten uitdagen en zo proberen naar een hoger niveau te tillen. Het seizoen wordt ook dit jaar weer gepresenteerd door vaste waardes George Calombaris, Matt Preston en Gary Mehigan.

My Kitchen Rules
De maandagavond trapt af met het tiende seizoen van My Kitchen Rules waarin twee teams een huis omtoveren tot een restaurant, inclusief drie-gangen menu en een thema. Nieuwe uitdagingen en nieuwe locaties zullen de deelnemers dit tiende seizoen scherper dan ooit te voren houden. Zo moeten de teams voor het eerst hun krachten bundelen om een drie-gangen menu te maken voor het publiek.

Uitzending: vanaf maandag 26 augustus om18.30 uur My Kitchen Rules met aansluitend om 19:30 uur MasterChef Australië, elke maandag tot en met donderdag bij Net5.