31 oktober 2019

Talpa Network verzorgt per 1 januari 2020 spot verkoop BBC First

Manager Communicatie Content Talpa Network Jacqueline Hekkers

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de exclusieve spot verkoop voor de televisiezender BBC First ondergebracht bij Talpa Network Media Solutions. BBC First, eigendom van BBC Studios, brengt de allerbeste Britse dramaseries naar Nederland zoals Midsomer Murders, Silent Witness, World on Fire, Sherlock en Ripper Street. De zender mag zich verheugen op een steeds groter wordend aantal Nederlandse fans. Op dit moment verzorgt RTL/BrandDeli de spotverkoop voor BBC First. 

Talpa Network Media Solutions draagt reeds zorg voor de advertentieverkoop van alle merken van Talpa Network waaronder die voor de eigen televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Tevens is Talpa Network exclusief partner voor de spotverkoop van VICE tv, eigendom van VICE. Met BBC First in het portfolio biedt Talpa Network adverteerders een nog groter overall bereik en een stevige uitbreiding in de doelgroep vrouwen 25-59 jaar. De nieuwe zender in het portfolio bereikt op weekbasis 475.000 vrouwen in deze leeftijdsgroep met een marktaandeel van 1,8%.

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: “De samenwerking met BBC First is er een waarmee we mooie toegevoegde waarde voor zowel onze adverteerders als de betrokken partners realiseren. Dit soort samenwerkingen kenmerkt onze open netwerk strategie. BBC First past perfect in ons portfolio, evenals de kwaliteit van het merk, de programmering en het bereik. We sluiten daarom een uitbreiding van de samenwerking op termijn dan ook zeker niet uit.”

Nick Percy, Executive Vice President of Western Europe, BBC Studios: “Sinds de lancering van BBC First in 2015 is het een aaneenschakeling geweest van hoogtepunten. Met als resultaat dat BBC First zichzelf inmiddels bewezen heeft als een van de meest populaire buitenlandse televisiezenders in Nederland. We zien dit nieuwe partnership met Talpa Network als een logische volgende stap om de waarde van BBC First en onze investering in content nog verder te laten groeien.”

BBC First
BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief.

BBC First is in België beschikbaar via:
– Proximus Proximus Entertainment pakket op kanaal 25 in Vlaanderen of kanaal 220 in Brussel
– Telenet Play More abonnement op kanaal 561

Voor meer informatie over BBC First en het uitzendschema:
facebook.com/BBCFirst
bbc.com/BBCFirst

Over BBC Studios
BBC Studios is een wereldwijd content bedrijf met Britse wortels alsook een commerciële dochteronderneming van de BBC Group. Dankzij de fusie met BBC Worldwide in april 2018 financiert en ontwikkelt BBC Studios voortaan content producties en verleent het haar diensten uit aan merken en toebehoren. De prestigieuze Britse programma’s van BBC Studios zijn internationaal geroemd voor hun breed scala van tv-genres en andere specialiteiten. BBC Studios is aanwezig op 22 wereldmarkten – waaronder zes productiehuizen in het Verenigd-Koninkrijk – en werkt nauw samen met negen andere landen. Het content bedrijf zorgt voor 2500 uren content per jaar en verspreidt op die manier de Britse creativiteit over de hele wereld. BBC Studios is een vertrouwde partner van de Britse privésector met een jaarlijks inkomen van 114 biljoen pond en een bijdrage van 200 miljoen aan de BBC Group. Het content bedrijf bewaart mede de uitzendrechten van BBC en verbreedt het tv-aanbod voor het Britse publiek.

bbcstudios.com
twitter.com/bbcstudios
twitter.com/bbcstudiospress