08 februari 2018

Network Specialist

Over Talpa TV:

Talpa TV is de organisatie achter de vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 en het VOD-platform KIJK. Talpa TV is een van de drie grote aanbieders van televisie in Nederland, telt ruim 400 medewerkers en is een van de onderdelen van het Nederlandse multimediabedrijf Talpa Network.

Over afdeling:
SBS onderscheidt zich in de snelheid waarmee nieuwe technologie geïmplementeerd wordt. Binnen de afdeling wordt het team Operations & Support uitgebreid met een Network Specialist om de continuïteit te borgen van de gehele Talpa TV netwerkomgeving. Het betreft hier een functie vol technische diversiteit met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Hoofdtaken:
- Incident management: het behandelen van incidenten door directe respons op verstoringen en het verzorgen van communicatie rondom dezen
- Aard en prioriteit van een storing kunnen analyseren
- Kennis delen met kennisteams zoals werkplekbeheer, systeembeheer, applicatiebeheer en/of externe leveranciers.
- Change management: Het uitvoeren van changes en het onderhouden van netwerk elementen in de zin van patches en updates installeren
- Bewaker & adviseur van continuïteit, verbetering van performance, beveiliging en uitbreiding of upgrading van de netwerkomgeving.
- Opstellen van dag-, week en maandrapportages (KPI’s en service delivery)
- Opstellen & onderhouden van systeemdocumentatie, onderhoudsplannen & rapportages
- Uitvoeren van werkzaamheden aan de hand van dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en kwartaal checklists.
- Project coördinatie op systemen binnen de invloedssfeer

Jouw profiel:
Het is een unieke en boeiende functie waarin jij uiteindelijk dé specialist op het gebied van de Talpa TV netwerkomgeving gaat worden. Communicatie is daarom een belangrijke factor waarbij het helpen van collega’s en oplossen van problemen alsmede gedegen technische kennis centraal staat. Talpa TV komt graag in contact met kandidaten voor deze diepgaande functie waarin je nooit uitgeleerd bent.

Opleiding en ervaring:
- HBO werk en denk niveau
- Minimaal 1 jaar ervaring binnen de automatisering;
- Kennis van IPv6, VPN/IPSec-tunnels & Firewalling.
- Kennis van routeringprotocollen zoals OSPF/BGP.
- Ervaring met Brocade apparatuur (VDX en MLX/XMR) is een pre.
- Bereid om binnen een afgesproken termijn een certificering te voltooien (BPIPA of BCEFP).

Wij bieden:
Een uitdagende functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, gedreven organisatie in Amsterdam met marktconforme arbeidsvoorwaarden.