21 september 2018

Bureauredacteur Shownieuws

Over Talpa TV:

Talpa TV Productions B.V.. is het in-huis productie bedrijf van Talpa TV, een creatief full media bedrijf dat opereert in een dynamische branche. We zijn gespecialiseerd in het produceren van nieuws gerelateerde televisieprogramma’s, waaronder het bekende Hart van Nederland, Shownieuws en Piets Weerbericht. Daarnaast produceren we een breed scala aan Infotainment programma’s zoals Lachen om Home Video’s, Reportage, De 25 Grootste, De Vierdaagse, Veronica Music en uiteenlopende (commerciële) specials. Bij Talpa TV Productions B.V. werk je in een inspirerende omgeving met enthousiaste en gedreven mensen.

Over afdeling:
Voor de Redactie van Shownieuws zijn wij op zoek naar een Bureauredacteur.

Hoofdtaken:
Je hebt een brede interesse op het gebied van (showbizz)nieuws of informatieve programma's en je weet deze interesse te gebruiken in je werk. Je bent in staat verrassende ideeën en invalshoeken voor onderwerpen ten behoeve van de uitzendingen aan te dragen en tot een goed item te brengen. Je bent bezig met het nieuws van de dag en je hebt een goed netwerk waar je leuke onderwerpen uit weet te halen. Je regelt gasten, premières, maar ook leuke tijdloze onderwerpen, etc.

Jouw profiel:
Wij zoeken een televisiejournalist met een positief kritische, heldere mening, collegialiteit en enthousiasme kenmerken je stijl van werken. Vanzelfsprekend heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift en heb je een vlotte en snelle pen. Iemand zonder 9-5 mentaliteit, want we werken ook in avonden en weekenden (via roosters).

Opleiding en ervaring:
Je hebt minimaal een jaar werkervaring op het gebied van (showbizz)nieuws of informatieve programma's. We verwachten dat je minimaal de School voor Journalistiek of andere relevante Hbo-opleiding hebt afgerond.

Wij bieden:
Een uitdagende functie op basis van een 40-urige werkweek (een 32 urige is ook mogelijk) bij een jonge, gedreven organisatie in Amsterdam met uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO van Talpa TV Productions BV.